Gravid Och Barn

Varumärken

Är jag gravid? Tio vanliga tidiga tecken på graviditet

 

1. Utebliven menstruation

Försenad eller utebliven menstruation är förmodligen det vanligaste skälet till att kvinnor köper graviditetstest för att testa sig hemma. Trots detta är det för kvinnor med oregelbundna menstruation, eller för dem som helt enkelt inte för anteckningar, troligen en god ide att vara uppmärksam också på några av de andra symptomen. Med våra känsliga  och billiga graviditetstester kan du testa dig redan innan förväntad mens, men det är säkrare att vänta till dagen då mensen uteblir.

 

2. Illamående

Illamående eller kräkningar är andra vanliga tecken på graviditet. Man pratar ofta om “morning sickness”, men förekomsten av illamående eller kräkningar kan uppstå när som helst under dygnet. Medan dessa symptom normalt sett inte uppkommer förrän efter en månad, så rapporterar många lyckliga kvinnor tidigare uppkomst av illamående, medan andra inte drabbas alls.

 

3. Ömma, svullna bröst

Ungefär två veckor efter befruktningen, så mörknar och förstoras området runt bröstvårtorna. Höjda hormonnivåer under graviditeteb medför sannolikt också svullna eller ömma bröst. Lyckligtvis så försvinner detta besvär oftast efter den första trimestern (ungefär 12 veckor efter befruktningen).

 

4. Trötthet

Har du svårt att vakna även efter en god natts sömn? En av de första symptomen på graviditet är intensivt trötthet; och även om man fortfarande inte vet vad orsakar denna trötthet, så är det sannolikt fluktuerande hormoner som ligger bakom.

 

5. Ökad känslighet för dofter

Under graviditeten får många kvinnor ett känsligare luktsinne, vilket förklarar varför många inte längre star ut med mat och dofter som de tidigare gillat. Likaså kan vissa plötsligt attraheras av luktar som de tidigare ogillat.

 

6. Svullen mage

Har dina jeans plötsligt blivit tightare? På samma sätt som precis innan menstruation kan hormonnivåerna under graviditeten orsaka uppsvullnad av magen, långt innan livmodern börjat växa.

 

7. Ökad urinering

Sex veckor efter befruktningen, orsakar ökningen av kroppsvätskor känslan att man oftare än vanligt behöver urinera. Detta kan alltså vara ett tecken på tidig graviditet.

 

8. Ökad basaltemperatur

Om du för anteckningar över din basaltemperatur för att utöka chanserna att bli gravid, så vet du säkert att om termometern under flera dagar i rad visar maximalt värde för månaden (37-38 grader), så är du sannolikt gravid.

 

9. Nidblödning

Många gravida rapporterar också om mindre blödningar en till två veckor efter befruktningen när embryot växer fast i livmodern. Detta kallas nidblödning och kan tillsammans med andra syptom vara ett tecken på att du är gravid.

 

10. Positivt graviditetstest

Ett positivt graviditetstest är givetvis det mest övertygande tecknet på att du är gravid. De finns många olika test på marknaden. Med våra känsliga graviditetstester kan du börja testa t o m före beräknad mens, men kom ihåg att detta inte alltid ger ett korrekt resultat. För varje dag som du är gravid stiger mängden HcG i kroppen, så det är troligare att du får ett korrekt graviditetssvar om du väntar med att testa till några dagar efter beräknad mens.


HemHem


Kundvagn  

(tom)

Nya produkter

Inga nya produkter